Blog, Strana 3

Zahoďte chemii a vyzkoušejte přírodní deodoranty pro vaše zdraví.
Zahoďte chemii a vyzkoušejte přírodní deodoranty pro vaše zdraví.

V dnešním světě zahlceném umělými přísadami a agresivními chemikáliemi je důležitější než kdy dříve dbát na své zdraví a pohodu. A to platí i pro tak zdánlivě obyčejnou věc, jakým je deodorant.

Mnoho běžných deodorantů obsahuje koktejl škodlivých látek, které mohou dráždit pokožku, narušovat hormonální rovnováhu a v nejhorším případě vést i k vážným zdravotním problémům.

Naštěstí existuje skvělá alternativa: přírodní deodoranty The Green Emporium. S láskou vytvořené v srdci Francie z těch nejkvalitnějších surovin, tyto deodoranty šetrně chrání vaši pokožku a zároveň ji hýčkají.

Proč zvolit The Green Emporium?

  • Zdravější volba: Složení bez parabenů, ftalátů, syntetických barviv a vůní minimalizuje riziko podráždění a alergických reakcí. Vaše pokožka tak může volně dýchat a cítit se komfortně po celý den.
  • Přirozená účinnost: Kombinace osvědčených ingrediencí, jako je hydrogenuhličitan sodný, kokosový olej, bambucké máslo a další, spolehlivě neutralizuje zápach a zanechává pocit svěžesti po celý den.
  • Tři varianty pro každý vkus: The Green Emporium nabízí deodoranty ve třech variantách: pro citlivou pokožku, se svěží vůní a s květinovou vůní. Tak si zaručeně vyberete tu, která vám nejvíce vyhovuje a podtrhne vaši osobnost.
  • Péče o životní prostředí: Deodoranty jsou baleny v recyklovatelných obalech a netestovány na zvířatech. Proto s The Green Emporium děláte něco pro sebe i pro naši planetu.

 

Užijte si pocit svěžesti a pohody s The Green Emporium!

Objednejte si svůj deodorant ještě dnes a objevte sílu přírody v péči o vaše tělo.

The Green Emporium přírodní deodorant – krása v souladu s přírodou.

Číst článek
E-shop pro krásu v souladu s etikou a přírodou
E-shop pro krásu v souladu s etikou a přírodou

Hledáte produkty, které podtrhnou vaši krásu a zároveň budou šetrné k životnímu prostředí a zvířatům? E-shop MáDokonalost vám nabízí široký výběr veganské kosmetiky, parfémů a esenciálních olejů, které splňují ty nejvyšší etické a ekologické standardy.

Přírodní produkty pro vaši péči

V MáDokonalost naleznete:

Přírodní tuhé šamponyJemně myjí vlasy a zároveň jim dodávají potřebnou kvalitní výživu. Jsou vyrobeny z rostlinných olejů a másel a neobsahují žádné sulfáty ani silikony.

Přírodní deodoranty: Zajišťují spolehlivou ochranu proti pocení a zároveň jsou šetrné k pokožce. Nabízí se v různých variantách, takže si každý vybere tu pravou pro sebe. Vyrábí se z kvalitních přírodních ingrediencí, které jsou zdravé pro vaši kůži.

Přírodní mýdla: Ručně vyráběná mýdla z kvalitních olejů, bylinných výtažků a esenciálních olejů, jemně čistí a hydratují pokožku.

Veganské parfémy: Vůně, které okouzlí a podtrhnou vaši osobnost. Jsou vyrobeny z kvalitních surovin a neobsahují žádné živočišné složky.

Esenciální oleje: 100% přírodní a čisté esenciální oleje s širokou škálou využití pro aromaterapii, péči o pleť a tělo i do koupele.

Všechny produkty v e-shopu MáDokonalost jsou veganské a Cruelty-Free, tzn. netestované na zvířatech. Mnoho produktů je navíc opatřeno certifikáty PETA Cruelty-Free a Vegan.

Etika a ekologie na prvním místě

Pro MáDokonalost je důležitý etický a ekologický přístup k výrobě i prodeji produktů. E-shop podporuje malé rodinné výrobce a dává přednost produktům v recyklovatelných obalech.

Objevte svět MáDokonalost

Navštivte e-shop MáDokonalost a ponořte se do světa produktů, které dělají radost vám i planetě. Nechte se okouzlit omamnými vůněmi veganských parfémů, objevte sílu esenciálních olejů a dopřejte své pokožce péči, kterou si zaslouží s přírodními mýdly, deodoranty a šampony.

MáDokonalost – krása v souladu s etikou a přírodou.

Další informace:

Webové stránky: https://www.madokonalost.cz/

Facebook: madokonalost

Instagram: https://www.instagram.com/madokonalost/

Tip: Sledujte MáDokonalost na sociálních sítích a nenechte si ujít žádné novinky, slevy a exkluzivní nabídky.

Číst článek
Pomerančový esenciální olej: Sladká vzpruha pro vaši mysl i tělo

Pomerančový esenciální olej, s jeho sladkou vůní, je jedním z nejoblíbenějších olejů na světě. A není divu! Nabízí totiž širokou škálu benefitů pro fyzické i psychické zdraví. Pojďme se podívat na to, co tento zázračný olej umí a jak ho můžeme využít v běžném životě.

Vůně, která povznese náladu

Olej z pomeranče je proslulý svou povzbuzující a osvěžující vůní, která dokáže zvednout náladu a zahnat únavu. Je to ideální volba pro ty, kteří se cítí vyčerpaní, znuděni nebo pod stresem. Stačí pár kapek do aromalampy a rázem se budete cítit plní energie a optimismu.

Zdravá a krásná pleť

Péče o suchou a zralou pleť s pomerančovým olejem.

Suchá a zralá pleť si vyžaduje zvláštní péči. Pomerančový esenciální olej je v tomto ohledu skvělým pomocníkem, jelikož nabízí hned několik benefitů:

  • Protizánětlivé a antibakteriální účinky: Pomerančový olej pomáhá zklidnit podrážděnou pleť a redukovat záněty. Zároveň bojuje proti bakteriím, které mohou způsobovat akné a jiné kožní problémy.
  • Snížení pigmentace: Olej z pomeranče podporuje sjednocení tónu pleti a redukuje pigmentové skvrny, čímž pleti dodává mladistvý a zářivý vzhled.
  • Bohatý na antioxidant d-limonen: D-limonen chrání pleťové buňky před poškozením volnými radikály, které jsou zodpovědné za předčasné stárnutí.
  • Podpora regenerace buněk: Pomerančový olej stimuluje regeneraci buněk, čímž zlepšuje celkovou strukturu a elasticitu pleti.

Tipy pro použití pomerančového oleje v péči o pleť:

Přidejte pár kapek oleje do svého oblíbeného pleťového krému nebo séra.

Vytvořte si vlastní pleťovou masku smícháním esenciálního oleje pomeranč s medem, jogurtem nebo jílem.

Přidejte esenciální olej do nosného oleje (1 lžíce nosného oleje na 3 kapky esenciálního oleje) a vložte do koupele pro relaxaci a hydrataci pokožky celého těla.

Pamatujte:

Před použitím pomerančového oleje na obličej proveďte test na alergii na malém kousku kůže.

Nepoužívejte olej v těhotenství a při kojení.

Skladujte olej na tmavém a chladném místě.

12 hodin po nanesení esenciálního oleje na kůži se vyhněte slunci a soláriu.

Pomerančový esenciální olej je přírodní a efektivní způsob, jak pečovat o suchou a zralou pleť. Díky svým protizánětlivým, antibakteriálním a antioxidačním vlastnostem pomáhá pleť zklidnit, hydratovat a regenerovat. Zařazením pomerančového oleje do vaší péče o pleť dosáhnete mladistvějšího a zářivějšího vzhledu.

Zdravé tělo

Posílení imunity: Díky obsahu antioxidantů posiluje pomerančový olej imunitní systém a pomáhá tak v boji proti chřipce a nachlazení.

Podpora lymfatického systému: Pomerančový olej stimuluje lymfatický systém, čímž podporuje odvádění lymfy a redukuje zadržované tekutiny v těle.

Jak používat pomerančový olej?

Existuje mnoho způsobů, jak používat pomerančový olej. Můžete ho:

  • Inhalovat z aromalampy
  • Přidat do koupele
  • Vmasírovat do pokožky
  • Přidat do pleťových krémů a masek
  • Použít jako přírodní deodorant
  • Přidat do difuzéru

Tipy na závěr:

Při nákupu pomerančového oleje se ujistěte, že je 100% čistý.

Před použitím oleje na pokožku proveďte test na alergii.

Nepoužívejte olej v těhotenství a při kojení.

Skladujte olej na tmavém a chladném místě.

Pomerančový esenciální olej je univerzální a užitečný pomocník, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Svou sladkou a povzbuzující vůní vám pomůže zvednout náladu, podpořit imunitu a zkrášlit pleť. Vyzkoušejte ho a sami se přesvědčíte o jeho úžasných účincích!

Pří použití na kůži vždy je nutné esenciální olej pomeranč nejdříve naředit s nosným olejem

Číst článek
Relaxační olejová koupel s esenciálním olejem a kokosovým olejem
Relaxační olejová koupel s esenciálním olejem a kokosovým olejem

Připravte si svou vlastní relaxační olejovou koupel s uklidňující, omamnou vůní esenciálního oleje a hydratačním účinkem kokosového oleje. Tento jednoduchý recept vám pomůže uvolnit napětí, zklidnit mysl a dopřát si chvíle absolutního odpočinku.

Co budete potřebovat:

1 lžíci kokosového oleje

2-3 kapky libovolného esenciálního oleje podle vašich preferencí:

Postup:

  1. Začněte tím, že si vezmete lžíci kokosového oleje. Kokosový olej může být v tuhé formě, pokud je skladován v chladu. Pokud je to nutné, lehce ho zahřejte, aby se stal tekutým, ale ne horkým.
  2. Do tekutého kokosového oleje přidejte 2-3 kapky libovolného kvalitního esenciálního oleje.
  3. Pečlivě promíchejte kokosový olej s čistým esenciálním olejem, aby se aroma rovnoměrně rozložilo.
  4. Nechte kokosový olej ztuhnout zpět do pevné formy. Pro tento krok jej můžete umístit do chladničky po dobu několika minut, aby se urychlil proces tuhnutí.
  5. Jakmile je kokosový olej pevný, vyklopte ho z nádoby a vložte do horké koupele. Postupně se bude rozpouštět, uvolňovat esenciální olej a vytvářet vyživující, voňavou a hydratační koupel.
  6. Ponořte se do koupele, relaxujte a nechte se unášet relaxační vůní esenciálního oleje. Užijte si chvíle klidu a odpočinku.

Tento jednoduchý rituál vám pomůže uvolnit napětí, zklidnit mysl a dopřát vašemu tělu zaslouženou péči. Užijte si relaxační olejovou koupel jako součást svého každodenního rituálu péče o sebe.

Číst článek
Esenciální olej bergamot
Esenciální olej bergamot

Přírodní Podpora pro Pleť, Tělo, Mysl a Emoce

Esenciální olej bergamot je nepostradatelným pomocníkem pro ty, kteří hledají způsoby, jak zlepšit svou psychickou i fyzickou pohodu. Tento čistý esenciální olej, získaný ze sladkých plodů bergamotu, je známý pro své široké spektrum využití v péči o pleť, tělo i psychiku.

  1. Péče o Pleť: Pro mastnou, aknózní a problematickou pleť je esenciální olej bergamot skvělou volbou. Jeho antibakteriální, protizánětlivé a antiseptické vlastnosti pomáhají v boji proti akné a jiným kožním problémům. Kombinujte ho s nosičem, jako je například 100% sladký mandlový olej, pro aplikaci na pokožku.

Způsoby použití:

  • Přidejte 2-3 kapky esenciálního oleje bergamot do 1 lžíce svého obvyklého krému na obličej.
  • Vytvořte si vlastní pleťovou masku smícháním 1-2 kapky bergamotového oleje s jílem a vodou.
  • Aplikujte ho místně na problematické oblasti pleti (smíchejte s nosičem pro bezpečnou aplikaci).
  1. Péče o Tělo: Bergamotový olej není prospěšný pouze pro pleť, ale také pro celkovou péči o tělo. Jeho osvěžující a stimulační vůně přináší uvolnění a povzbuzení.

Způsoby použití:

  • Přidejte několik kapek do svého oblíbeného tělového oleje nebo krému pro obohacení vůně a přínosů péče o pleť.
  • Pro uvolňující olejovou koupel smíchejte lžíci tekutého kokosového oleje s 2-3 kapkami esenciálního oleje bergamot. Nechte kokosový olej zatuhnout a poté ho přidejte do horké koupele. Během koupele se kokosový olej postupně rozpustí, uvolňující příjemnou vůni bergamotu a poskytující hydrataci pro vaši pokožku. Užijte si tuto relaxační koupel pro uvolnění napětí a zklidnění mysli.
  1. Péče o Psychiku: Jedním z nejpozoruhodnějších aspektů esenciálního oleje bergamot je jeho pozitivní vliv na psychiku. Jeho svěží citrusová vůně má antidepresivní a anxiolytické účinky, které pomáhá zlepšit náladu a snížit stres a úzkost.

Způsoby použití:

  • Rozprašte bergamotový olej do prostoru pomocí difuzéru pro zlepšení nálady a vytvoření příjemné atmosféry.
  • Pro relaxační olejovou koupel smíchejte lžíci tekutého kokosového oleje s 2-3 kapkami esenciálního oleje bergamot. Nechte kokosový olej zatuhnout a poté ho přidejte do horké koupele. Během koupele se kokosový olej postupně rozpustí, uvolňující příjemnou vůni bergamotu a poskytující hydrataci pro vaši pokožku. Užijte si tuto relaxační koupel pro uvolnění napětí a zklidnění mysli.
  • Přidejte pár kapek do aroma lampy a nechte se unášet relaxační vůní během meditace nebo jógy.

Závěr: Esenciální olej bergamot je skutečně všestranným pomocníkem, který nabízí řadu přínosů pro tělo, mysl a emocionální pohodu. Ať už ho používáte pro péči o pleť, tělo nebo psychiku, jeho povzbuzující účinky vám pomohou cítit se osvěženě a vyrovnaně.

Číst článek
Esenciální olej levandule
Esenciální olej levandule

Esenciální olej levandule

Levandule, tato nádherná a aromatická rostlina, není jen krásným okrasným prvkem naší zahrady, ale skrývá v sobě i jedinečný dar pro naše zdraví a pohodu ve formě esenciálního oleje. Tento olej je vyráběn destilací květů levandule a je známý svým širokým spektrem výhod pro fyzické i duševní blaho.

Výroba kvalitního esenciálního oleje levandule:

Pro získání esenciálního oleje levandule se používají čerstvé květy rostliny. Destilační proces, který se nazývá parní destilace, umožňuje extrahovat olej z květů a zachovat tak jeho léčivé vlastnosti. Tento postup zaručuje čistý a koncentrovaný olej, který je plný esencí levandule.

Proč je čistý esenciální olej levandule tak skvělý?

  1. Nespavost a stres: Levandulový olej je známý svým relaxačním účinkem na nervový systém. Jeho uklidňující vůně pomáhá snižovat stres, napětí a podporuje lepší spánek. Stačí pár kapek na polštář nebo do difuzéru v ložnici a pocítíte, jak se večer lépe usíná a ráno se probouzíte odpočatější.
  2. Bojovník proti bolesti hlavy: Levandulový olej je přirozeným pomocníkem při boji s bolestí hlavy. Několik kapek oleje vetřených do spánků nebo na krk pomůže uvolnit napětí a zmírnit bolesti hlavy.
  3. Krásná pleť: Ideální pro všechny typy pleti i té citlivé, levandulový olej má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti. Můžete ho přidat do svého oblíbeného krému, nebo jednoduše smíchat s nosným olejem a aplikovat přímo na problematické oblasti pleti.
  4. Bolest svalů a únava: Po intenzivním cvičení mohou svaly pociťovat bolest a únavu. Levandulový olej může být přírodním řešením pro uvolnění napětí a snížení bolesti svalů. Přidejte několik kapek oleje do nosného oleje a jemně masírujte postižené oblasti. Tato relaxační masáž může zvýšit pružnost svalů a urychlit regeneraci.
  5. Detoxikace těla: Levandulový olej má detoxikační vlastnosti, které mohou podporovat očistu těla. Při aromaterapii nebo masáži levandulovým olejem můžete pomoci tělu eliminovat toxiny a podporovat jeho přirozený proces detoxikace.
  6. Anticelulitidní pomocník: Boj s celulitidou může být obtížný, ale levandulový olej může být vaším tajným spojencem. Jeho schopnost podporovat krevní oběh a odvodňování může pomoci zlepšit vzhled pokožky postižené celulitidou. 
  7. Přírodní repelent proti hmyzu: Levandulový olej je známý svým odstrašujícím účinkem na hmyz. Jeho vůně, která je pro nás příjemná, může být pro komáry a jiný hmyz nepříjemná. Několik kapek levandulového oleje rozprášeného kolem vás nebo aplikovaných na kůži přirozeně ochrání před nepříjemnými bodnutími a svěděním.

Způsoby použití esenciálního oleje levandule:

Aromaterapie a difuzér: Nakapejte pár kapek levandulového oleje a nechte se unášet relaxační vůní ve svém domově.

Masáže: Přidejte pár kapek levandulového oleje do nosného oleje a masírujte unavené svaly nebo využijte jeho relaxační účinky na celkovou pohodu.

Koupel: Přidejte několik kapek oleje do teplé koupele a ponořte se do oázy klidu a relaxace.

Péče o pleť: Přidávejte levandulový olej do svých oblíbených kosmetických přípravků, nebo vytvořte vlastní pleťový olej na míru.

Rozprašovač prostoru: Vytvořte si vlastní osvěžovač prostoru smícháním levandulového oleje s vodou v rozprašovači.

Jedinečnost levandulového esencialního oleje:

Na rozdíl od mnoha esenciálních olejů nevyžaduje levandulový olej ředění nosným olejem před aplikací na kůži. Tato vlastnost činí levanduli jedním z nejvíce šetrných olejů, které můžete používat přímo na pokožku.

Prozkoumejte kouzlo levandulového oleje a přiveďte do svého života klid, pohodu a zdraví. Jeho unikátní vlastnosti ho staví do role nezbytného pomocníka v každodenní péči o tělo i mysl.

Číst článek
Objevte sílu esenciálních olejů Sillage
Objevte sílu esenciálních olejů Sillage

 

Fascinující svět esenciálních olejů, které mohou být vaším spolehlivým partnerem v péči o zdraví a pohodu.

Pokud jste někdy přemýšleli o přirozeném způsobu, jak řešit běžné zdravotní problémy, mohou esenciální oleje od značky Sillage být tou správnou volbou. Přinášíme vám produkty nejvyšší kvality, které vám mohou pomoci v boji s různými obtížemi.

  • Pokud trpíte běžným nachlazením nebo chřipkou, zkuste esenciální olej eukalyptusmátu peprnou nebo třeba pomeranč.
  • Pro ty, kteří se potýkají s bolestmi hlavy nebo migrénami, může být účinný esenciální olej citron, máta nebo levandule.
  • Problémy s trávením mohou být také úspěšně řešeny kvalitním esenciálním olejem zázvor nebo citronová tráva.
  • Pokud trpíte menstruačními bolestmi, vyzkoušejte čistý esenciálního olej meduňka.

Nemluvě o tom, že esenciální oleje mohou být skvělým pomocníkem při dosažení duševní pohody.

Co je nejdůležitější, esenciální oleje od značky Sillage jsou vyráběny s maximální péčí a kvalitou. Při použití na kůži nebo jsou inhalovány, pronikají do krevního oběhu a působí tam, kde je to potřeba. Můžete tak opustit chemické prášky a dát přírodě příležitost ukázat svou sílu.

Kvalitní esenciální oleje jsou velmi koncentrované a jsou několikanásobně účinnější než sušené byliny, což z nich dělá skvělý přírodní prostředek pro vaše každodenní potřeby. A navíc, můžete si s nimi vyrobit luxusní kosmetiku, která pomůže bojovat s akné, mastnou, suchou nebo zralou pletí.

Pokud jste zvědaví na sílu esenciálních olejů, navštivte naši stránku www.madokonalost.cz a objevte širokou škálu produktů, které vám mohou přinést přirozenou a účinnou pomoc.

 

Číst článek
Dlouhotrvající veganské parfémy Sillage

Netestované na zvířatech, dlouhotrvající parfémy Sillage: Vůně, které vám dodají sebevědomí a podpoří etické zacházení se zvířaty

Testování parfémů na zvířatech je kruté a zbytečné. Naštěstí existuje řada alternativních metod testování, které jsou stejně účinné a bezpečné pro lidi i zvířata.

Společnost Sillage je řecký výrobce parfémů, který se zavázal k používání alternativních metod testování. Jejich parfémy nejsou testované na zvířatech a neobsahují žádné látky živočišného původu.

Parfémy Sillage jsou také známé svou dlouhou výdrží. Takže vám dodají pocit svěžesti a sebevědomí po celý den.

Citrusové parfémy pro ženy

Citrusové parfémy jsou ideální volbou pro ženy, které hledají osvěžující a svěží vůni. Jsou také skvělou volbou pro léto, kdy chcete cítit, že jste v souladu s přírodou.

Některé z oblíbených citrusových parfémů Sillage pro ženy zahrnují:

  • Green Tea Infusion: Vegan parfém Green Tea Infusion je svěží a osvěžující parfém pro ženy, který ztělesňuje esenci přírody. Vůně je inspirována procházkou v zeleném parku.
  • Summer Melon je veganský parfém, který je osvěžující a ovocný. Vůně zachycuje odstín letního dne a je ideální pro ty, kteří chtějí zažít letní atmosféru.
  • Adam's Green Apple je veganský parfém pro muže, který je svěží a osvěžující. Vůně kombinuje šťavnatou sladkost zelených jablek s kyselostí limetky, což vytváří příjemný a energický začátek.

Jasmínové parfémy pro ženy

Jasmínové parfémy jsou další oblíbenou volbou pro ženy. Jasmín je květina s jemnou a smyslnou vůní, která je často spojována s láskou a romantikou.

Některé z oblíbených jasmínových parfémů Sillage pro ženy zahrnují:

  • Flirt On The Run je veganský parfém, který je roztomilý a hravý. Zachycuje vůni jasmínu s té nejlepší podobě.

 

Parfémy Sillage jsou skvělou volbou pro ženy, které hledají dlouhotrvající, netestované na zvířatech parfémy, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitních ingrediencí. Společnost Sillage také podporuje etické a udržitelné praktiky.

Číst článek
Použití esenciálních olejů Sillage
Použití esenciálních olejů Sillage

100% přírodní esenciální oleje jsou vysoce koncentrované výtažky z rostlin. Mají široké spektrum účinků, které lze využít v mnoha oblastech, včetně zdraví a krásy.

Esenciální olej Bergamot

Bergamotový esenciální olej je získáván z plodů bergamotu, citrusové rostliny, která pochází z Itálie. Má sladko-kyselou vůni, která je osvěžující a čisticí.

Účinky bergamotového esenciálního oleje:

Uklidňující a relaxační účinky: Bergamotový čistý esenciální olej má uklidňující účinky, které mohou pomoci relaxovat a snížit stres.

  • Zlepšuje náladu: Bergamotový esenciální olej může pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost. Jedná se o nejběžnější přírodní antidepresivum.
  • Zlepšuje vzhled pleti: Bergamotový olej může pomoci zlepšit vzhled pleti, včetně jejího tónu a textury.
  • Zmírňuje podráždění: Bergamotový esenciální olej může pomoci zmírnit podráždění pokožky, například ekzém nebo akné.

Použití bergamotového esenciálního oleje:

  • Pro relaxaci: přidejte několik kapek bergamotového oleje do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek bergamotového oleje do koupele nebo do spreje na postel.
  • Pro zlepšení vzhledu pleti: přidejte několik kapek bergamotového oleje do pleťového krému nebo do olejového séra.
  • Pro zmírnění podráždění: přidejte několik kapek bergamotového oleje do hydratačního krému nebo do pleťového mléka.

Esenciální olej Citrón

Citrónový olej je získáván z plodů citronu, citrusové rostliny, která pochází z Asie. Má svěží vůni, která je osvěžující a čisticí.

Účinky citronového esenciálního oleje:

  • Antibakteriální a antivirové účinky: Citronový olej je účinný proti bakteriím, plísním a virům.
  • Zlepšuje trávení: Citronový olej může pomoci zlepšit trávení a zmírnit nadýmání.
  • Zlepšuje náladu: Citronový olej může pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Odstraňuje nečistoty: Citronový olej může pomoci odstranit nečistoty z pleti a vlasů.
  • Mastná pleť: Citrónový olej má antiseptické a protizánětlivé účinky, které mohou pomoci regulovat tvorbu kožního mazu a zlepšit vzhled mastné pleti.
  • Bolest hlavy: Citrónový olej má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci zmírnit bolesti hlavy.
  • Detoxikace organismu: Citrónový olej má diuretické účinky, které mohou pomoci pročistit ledviny a močový měchýř.
  • Mikrocirkulace: Citrónový olej může pomoci zlepšit krevní oběh a zásobení buněk kyslíkem.
  • Zlepšuje paměť: Citrónový olej může pomoci zlepšit paměť a schopnost učení.

Použití citronového esenciálního oleje:

  • Pro dezinfekci povrchů: přidejte několik kapek citronového oleje do vody na čištění nebo do spreje do místnosti.
  • Pro zlepšení trávení: přidejte několik kapek citronového oleje do denního krému nebo nosného oleje.
  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek citronového oleje do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro odstranění nečistot: přidejte několik kapek citronového oleje do pleťového mléka nebo do vlasového šamponu.

Esenciální olej Citrónová tráva

100% přírodní esenciální olej citronová tráva je vyroben z byliny, která pochází z jihovýchodní Asie. Má svěží vůni, která je osvěžující a čisticí.

Účinky esenciálního oleje citronové trávy:

  • Antibakteriální, antivirové a repelentní účinky: Citronová tráva je účinná proti bakteriím, plísním, virům a hmyzem.
  • Protizánětlivé účinky: Citronová tráva má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci zmírnit zánět pokožky, například akné nebo lupénka.
  • Zlepšuje náladu: Čistý esenciální olej citronová tráva má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zmírňuje bolest: Esenciální olej citronová tráva má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci zmírnit bolest svalů a kloubů.

Použití esenciálního oleje citronová tráva:

  • Pro dezinfekci povrchů: přidejte několik kapek citronové trávy do vody na čištění nebo do spreje do místnosti.
  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek citronové trávy do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zmírnění bolesti: přidejte několik kapek citrónové trávy do krému nebo nosného oleje.

Esenciální olej Skořice

Skořice je koření, které pochází z Asie. Má sladkou a kořeněnou vůni, která je povzbuzující a stimulující.

Účinky skořicový esenciální olej:

  • Zlepšuje náladu: Skořicový esenciální olej má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšuje koncentraci: Skořicový esenciální olej může pomoci zlepšit koncentraci a paměť.
  • Zmírňuje pocit vyčerpání: Skořicový esenciální olej má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit stres. Může také pomoci zlepšit krevní oběh a dodá tělu energii.
  • Usnadňuje dýchání: Skořicový esenciální olej má protizánětlivé a antibakteriální účinky, které mohou pomoci uvolnit ucpané dýchací cesty. Může také pomoci snížit kašel a rýmu.

Použití skořicového esenciálního oleje:

  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek skořice do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení koncentrace: přidejte několik kapek skořice do difuzéru nebo aromalampy.
  • Usnadnění dýchání: přidejte několik kapek skořice do difuzéru nebo aromalampy.

Esenciální olej Meduňka

Meduňka je bylina, která pochází z Evropy. Má sladkou a svěží vůni, která je uklidňující a relaxační.

Účinky esenciálního oleje meduňka:

  • Uklidňující a relaxační účinky: Meduňka má uklidňující účinky, které mohou pomoci relaxovat a snížit stres.
  • Zlepšuje spánek: Meduňka může pomoci zlepšit spánek a zmírnit nespavost.
  • Zmírňuje podráždění: Meduňka může pomoci zmírnit podráždění pokožky, například ekzém nebo akné.
  • Plísňové infekce: Meduňkový esenciální olej má antifungální účinky, které mohou pomoci léčit plísňové infekce.
  • Bolestivá menstruaceMeduňkový esenciální olej má protispasmodické účinky, které mohou pomoci zmírnit menstruační křeče a bolesti.

Použití esenciálního oleje meduňka:

  • Pro relaxaci: přidejte několik kapek meduňky do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení spánku: přidejte několik kapek meduňky do koupele nebo do spreje na postel.
  • Pro zmírnění podráždění: přidejte několik kapek meduňky do hydratačního krému nebo do pleťového mléka.
  • Pro bolestivou menstruaci: přidejte několik kapek meduňky do hydratačního krému nebo do nosného oleje. Použijte na bolestivá místa.

Esenciální olej Zázvor

Zázvor je koření, které pochází z Asie. Má pikantní a svěží vůni, která je povzbuzující a stimulující.

Účinky esenciálního oleje zázvor:

  • Zlepšuje trávení: Zázvor může pomoci zlepšit trávení a zmírnit nevolnost.
  • Zlepšuje náladu: Zázvor má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšuje imunitní systém: Zázvor má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci posílit imunitní systém.
  • Zmírňuje bolesti: Zázvor má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci zmírnit bolest svalů a kloubů.
  • Redukuje vrásky: Zázvorový esenciální olej má antioxidační vlastnosti, které mohou pomoci chránit pokožku před poškozením volnými radikály.

Použití esenciálního oleje zázvor:

  • Pro zlepšení trávení: přidejte několik kapek čistého esenciálního oleje zázvor do nosného oleje a použijte na kůži.
  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek esenciálního oleje zázvor do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro posílení imunitního systému: přidejte několik kapek zázvoru do krému nebo nosného oleje.
  • Pro zmírnění bolesti: přidejte několik kapek esenciálního oleje zázvor do masážního oleje nebo do krému na svaly.
  • Pro redukci vrásek: přidejte několik kapek zázvoru do denního krému a použijte na pleť.

Esenciální olej Eukalyptus

Eukalyptus je strom, který pochází z Austrálie. Má svěží a bylinnou vůni, která je osvěžující a čisticí.

Účinky esenciálního oleje eukalyptus:

  • Zlepšuje dýchání: Esenciální olej eukalyptus může pomoci uvolnit dýchací cesty a zlepšit dýchání, zmírňuje respirační problémy, jako je astma, bronchitida, sinusitida, kolika a horečka, která doprovází chřipku.
  • Pří nachlazení pomáhá odstranit pocit zahlenění.
  • Koncentrace: Esenciální olej eukalyptus pomáhá v soustředění a v koncentraci.
  • Herpes: Esenciální olej eukalyptus je účinný v boji proti herpesu, akné a zánětu dásní.


Použití eukalyptu:

  • Pro zlepšení dýchání: přidejte několik kapek eukalyptu do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro dezinfekci povrchů: přidejte několik kapek eukalyptu do vody na čištění nebo do spreje do místnosti.
  • Pro koncentraci: přidejte několik kapek eukalyptu do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro léčbu zánětu dásní a akné: přidejte několik kapek do nosného oleje a aplikujte na postižené místo.

Esenciální olej Pomeranč

Pomeranč je citrusová rostlina, která pochází z Asie. Má sladkou a svěží vůni, která je osvěžující a povzbuzující.

Účinky esenciálního oleje pomeranč:

  • Zlepšuje náladu: Pomeranč má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšuje imunitní systém: Pomeranč má antioxidační účinky, které mohou pomoci posílit imunitní systém.
  • Péče o pleť: Pomerančový esenciální olej má protizánětlivé a antibakteriální účinky, které mohou pomoci zlepšit stav suché a zralé pleti. Pomerančový olej může také pomoci snížit pigmentaci a zlepšit celkový vzhled pleti.
  • Regenerace buněk: Pomerančový esenciální olej může pomoci podpořit regeneraci buněk, což může vést k zlepšení celkového zdraví a vzhledu pleti. Pomerančový olej je bohatý na d-limonene, který je silný antioxidant, který může pomoci chránit buňky před poškozením volnými radikály.

Použití esenciálního oleje pomeranč:

  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek pomeranče do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro péči o suchou a pigmentovanou pleť: přidejte několik kapek pomeranče do denního krému nebo nosného oleje.
  • Pro posílení imunitního systému: přidejte několik kapek pomeranče do difuzéru nebo aromalampy.

Esenciální olej Levandule

Levandule je bylina, která pochází z oblasti Středozemí. Má jemnou, sladkou vůni, která je uklidňující a relaxační.

Účinky esenciálního oleje levandule:

  • Uklidňující a relaxační účinky: Levandule má uklidňující účinky, které mohou pomoci relaxovat a snížit stres.
  • Zlepšuje spánek: Levandule může pomoci zlepšit spánek a zmírnit nespavost.
  • Zmírňuje podráždění: Levandule může pomoci zmírnit podráždění pokožky, například ekzém nebo akné.

Použití esenciálního oleje levandule:

  • Pro relaxaci: přidejte několik kapek levandule do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení spánku: přidejte několik kapek levandule do koupele nebo do spreje na postel.
  • Pro zmírnění podráždění: přidejte několik kapek levandule do hydratačního krému nebo do pleťového mléka.

Esenciální olej Červená mandarinka

Červená mandarinka je citrusová rostlina, která pochází z Asie. Má sladkou a svěží vůni, která je osvěžující a povzbuzující.

Účinky esenciálního oleje červené mandarinky:

  • Zlepšuje náladu: Červená mandarinka má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšuje trávení: Červená mandarinka může pomoci zlepšit trávení a zmírnit nadýmání.
  • Zlepšuje imunitní systém: Červená mandarinka má antioxidační účinky, které mohou pomoci posílit imunitní systém.
  • SpánekČervená mandarinka má sedativní účinky, které mohou pomoci prodloužit délku a kvalitu spánku.
  • Kůže: Červená mandarinka má protizánětlivé a antibakteriální účinky, které mohou pomoci zmírnit akné a mastnou pleť. Může také pomoci zlepšit celkový vzhled pleti.

Použití esenciálního oleje červené mandarinky:

  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek červené mandarinky do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení trávení: přidejte několik kapek červené mandarinky do nosného krému.
  • Pro posílení imunitního systému: přidejte několik kapek červené mandarinky do aromalampy.

Esenciální olej Máta peprná

Máta peprná je bylina, která pochází z Evropy. Má osvěžující a bylinnou vůni, která je povzbuzující a stimulující.

Účinky máty peprné:

  • Zlepšuje náladu: Máta peprná má povzbuzující účinky, které mohou pomoci zlepšit náladu a snížit úzkost.
  • Zlepšuje koncentraci: Máta peprná může pomoci zlepšit koncentraci a paměť.
  • Čistí pleť a odstraňuje černé skvrny na pleti, ideální pro boj s mastnotou a akné.
  • Zmírňuje bolesti

Použití máty peprné:

  • Pro zlepšení nálady: přidejte několik kapek máty peprné do difuzéru nebo aromalampy.
  • Pro zlepšení koncentrace: přidejte několik kapek máty peprné do krému.
  • Zmírňuje bolesti: přidejte několik kapek máty peprné do masážního oleje nebo do krému na svaly.
  • Akné: přidejte několik kapek máty peprné do krému.

Esenciální olej Pačuli

Pačuli je esenciální olej, který se získává z listů rostliny pačuli, která pochází z Asie. Má silnou, kořeněnou vůni, která je často popisována jako zemitá, dřevitá a balzamická.

Účinky esenciálního oleje pačuli:

  • Antioxidační účinky: Pačuli je silný antioxidant, který může pomoci ochránit buňky před poškozením volnými radikály.
  • Relaxační účinky: Pačuli má relaxační účinky, které mohou pomoci snížit stres a úzkost.
  • Zlepšuje vzhled pleti: Pačuli může pomoci zlepšit vzhled pleti, včetně jejího tónu a textury.
  • Proti vráskám: Pačuli má antioxidační účinky, které mohou pomoci chránit buňky před poškozením volnými radikály, což může pomoci snížit výskyt vrásek.
  • Návaly horka během menopauzy: Pačuli má sedativní účinky, které mohou pomoci zmírnit příznaky návalů horka během menopauzy

Použití esenciálního oleje Pačuli:

  • Pro relaxaci: Pačuli lze přidat do difuzéru nebo aromalampy, aby se vytvořila relaxační atmosféra.
  • Pro zlepšení nálady: Pačuli lze přidat do koupele nebo do spreje na postel, aby se zlepšila nálada a podpořil spánek.
  • Pro zlepšení spánku: Pačuli lze přidat do difuzéru nebo aromalampy před spaním, aby se usnadnilo usínání.
  • Pro zlepšení vzhledu pleti: Pačuli lze přidat do pleťového krému nebo do olejového séra, aby se zlepšil vzhled pleti.


Závěrem je třeba zdůraznit, že esenciální oleje jsou velmi silné koncentráty, proto je vždy třeba začít s malým množstvím a postupně ho zvyšovat, pokud nedojde k žádné negativní reakci. (Maximálně 5 kapek na 1 lžíci nosného oleje)

Při správném používání lze esenciální oleje využít jako luxusní přírodní kosmetiku nebo jako účinnou přírodní lékárničku.

Další tipy pro bezpečné použití esenciálních olejů:

  • Před použitím na kůži vždy proveďte test lokální tolerance.
  • Esenciální oleje nepoužívejte v těhotenství, při kojení nebo při onemocněních, pokud nejste pod dohledem lékaře.
  • Esenciální oleje nikdy nepijte.
  • Esenciální oleje neskladujte v blízkosti zdrojů tepla nebo v přímém slunečním světle.

Přejeme vám příjemné používání esenciálních olejů!

Číst článek
Tuhé přírodní šampony The Green Emporium: Ekologické a šetrné k vlasům
Tuhé přírodní šampony The Green Emporium: Ekologické a šetrné k vlasům

 

Tuhé přírodní šampony The Green Emporium jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají ekologický, šetrný a praktický šampon. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitních přírodních surovin ve Francii a jsou na výběr pro jakýkoliv typ vlasů.

Výhody tuhých přírodních šamponů The Green Emporium

  • Ekologické: Šampony jsou baleny do minimalistického papírového obalu, který je snadno recyklovatelný. Navíc se spotřebovává méně vody při jejich výrobě než při výrobě klasických šamponů.
  • Šetrné k vlasům a pokožce hlavy: Šampony neobsahují žádné syntetické látky, které by mohly dráždit vlasy nebo pokožku hlavy. Navíc jsou bohaté na přírodní oleje a extrakty, které vlasy vyživují a regenerují.
  • Praktické: Šampony jsou malé a lehké, takže se snadno přenášejí. Navíc se rychle rozpouštějí ve vodě, takže je snadné je nanést na vlasy.

Složení tuhých přírodních šamponů The Green Emporium

Čistící složky:

  • Sodium Cocoyl Isethionate: Tenzid rostlinného původu, který je vyroben z kokosového oleje. Je jemný a šetrný k vlasům a pokožce hlavy.

Zvlhčující složky:

  • Helianthus Annuus Seed Oil: Olej ze slunečnicových semínek. Je bohatý na vitamín E a další antioxidanty, které pomáhají chránit vlasy před poškozením.
  • Butyrospermum Parkii Butter: Shea máslo. Je bohaté na mastné kyseliny a vitamíny, které vlasy vyživují a regenerují.

Další složky:

  • Kaolin: Kaolinová hlína. Pomáhá absorbovat přebytečný maz z vlasů a pokožky hlavy.
  • Parfum: Přírodní parfém z esenciálních olejů.
  • Tocopherol: Vitamin E. Je antioxidant, který pomáhá chránit vlasy před poškozením.
  • Sodium Chloride: Kuchyňská sůl. Pomáhá šamponu rozpouštět se ve vodě.

Složení šamponu je 98% přírodní a 16,2% certifikovaných organických.

Jak používat tuhé přírodní šampony The Green Emporium

Tuhé přírodní šampony se používají stejně jako běžný šampon. Stačí je navlhčit vodou a nanést na mokré vlasy. Šampon se pak vmasíruje do vlasů a pokožky hlavy a poté se opláchne. Opakujte tento proces vždy dvakrát. 

Tuhé přírodní šampony The Green Emporium jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají ekologický, šetrný a praktický šampon. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitních přírodních. Pokud jste ještě tuhé přírodní šampony nevyzkoušeli, určitě to udělejte. Možná se stanou vaším novým oblíbeným šamponem.

Další tipy pro výběr tuhého přírodního šamponu

Při výběru tuhého přírodního šamponu je důležité zohlednit typ vašich vlasů. Pokud máte suché a poškozené vlasy, měli byste zvolit šampon, který obsahuje bohaté rostlinné oleje, jako je kokosový olej, olivový olej nebo avokádový olej. Pokud máte mastné vlasy, měli byste zvolit šampon, který obsahuje přírodní látky, které pomáhají regulovat tvorbu mazu. Pokud máte barvené vlasy, vyberte tuhý šampon který obsahuje přírodní látky, které chrání barvené vlasy před dehydratací.

Při výběru tuhého přírodního šamponu můžete zohlednit také jeho vůni. Šampony jsou dostupné v široké škále vůní, takže si určitě vyberete tu pravou pro vás.

Jak skladovat tuhý přírodní šampon

Tuhé přírodní šampony byste měli skladovat na suchém a chladném místě. Pokud je budete skladovat v koupelně, dejte je na podnos, abyste je ochránili před vlhkostí.

Před prvním použitím přírodního tuhého mýdla je důležité mít na paměti, že vlasy si budou chvíli zvykat na přírodní péči, pokud jste předtím dlouhodobě používali chemické šampony.

Chemické šampony mohou vlasy vysušit a poškodit, což může vést k tomu, že budou vypadávat nebo se budou lámat. Přírodní tuhá mýdla jsou šetrnější k vlasům a pomáhají jim obnovit jejich přirozený lesk a zdraví.

Při přechodu na přírodní péči o vlasy můžete zaznamenat následující změny:

  • Vlasy mohou být na začátku mastnější, než jste zvyklí. To je způsobeno tím, že přírodní mýdla odstraňují z vlasů méně olejů než chemické šampony.
  • Vlasy mohou být na začátku méně nadýchané. To je způsobeno tím, že přírodní mýdla neobsahují žádné silikony, které vlasy opticky zvětšují.
  • Vlasy mohou být na začátku méně pevné. To je způsobeno tím, že přírodní mýdla neobsahují žádné sulfáty, které vlasy zbavují přirozené ochrany.

Tyto změny jsou dočasné a vlasy se na přírodní péči časem přizpůsobí.

Zde je několik tipů, jak přechod na přírodní péči o vlasy usnadnit:

  • Začněte používat přírodní mýdlo postupně. Na začátku používejte mýdlo pouze 1-2x týdně a postupně zvyšte četnost používání.
  • Před první použitím si udělejte detox vlasů: Jak provést detoxikaci vlasů?
  • Dopřejte vlasům dostatek výživy. Po umytí vlasů použijte kondicionér nebo zábal, který vlasům pomůže obnovit jejich přirozenou vlhkost.
  • Buďte trpěliví. Přechod na přírodní péči může trvat několik týdnů nebo měsíců.

Přechod na přírodní péči o vlasy vyžaduje trochu trpělivosti, ale určitě se vyplatí. Vlasy se vám za to odmění krásným vzhledem, zdravím a vitalitou.

Číst článek
Nahoru
39 položek celkem