Blog, Strana 4

The Green Emporium: Přírodní deodoranty pro zdraví, pohodlí a udržitelnost
The Green Emporium: Přírodní deodoranty pro zdraví, pohodlí a udržitelnost

 

Zero waste přírodní deodoranty jsou stále oblíbenější volbou pro lidi, kteří hledají zdravější a udržitelnější alternativu k běžným deodorantům. The Green Emporium nabízí širokou škálu přírodních deodorantů, které jsou vyrobeny z kvalitních přírodních ingrediencí.

Značka The Green Emporium se zaměřuje na udržitelnost a zdraví. Deodoranty od The Green Emporium neobsahují žádné škodlivé chemikálie, jako jsou hliník, parabeny nebo ftaláty. Tyto chemikálie mohou dráždit pokožku a způsobovat zdravotní problémy.

The Green Emporium také přispívá k udržení zdravých oceánů. Tuhé deodoranty jsou baleny v recyklovatelném obalu a značka se zavázala k podpoře iniciativ na ochranu životního prostředí.

Výhody přírodních deodorantů od The Green Emporium:

  • Zdravější pro pokožku: Tuhý přírodní deodoranty od The Green Emporium neobsahují žádné škodlivé chemikálie, které mohou dráždit pokožku.
  • Pohodlnější: Deodoranty od The Green Emporium neblokují potní žlázy, ale pouze neutralizují zápach. To znamená, že se můžete stále potit, ale nebudete se cítit nepříjemně.
  • Udržitelnější: Deodoranty od The Green Emporium jsou baleny v zero waste recyklovatelném obalu.

Konkrétní výhody přírodních deodorantů od The Green Emporium:

  • Vysoká účinnost: Přírodní deodoranty od The Green Emporium poskytují celodenní ochranu proti zápachu.
  • Příjemná vůně: Tuhé deodoranty od The Green Emporium jsou k dispozici v široké škále příjemných vůní.
  • Hydratační účinky: Náš tuhý deodorant díky svému složení pomáhá hydratovat pokožku podpaží.

Jak fungují přírodní deodoranty od The Green Emporium?

Tuhé přírodní deodoranty od The Green Emporium fungují na principu absorbování potu a neutralizace zápachu.

Hydrogenuhličitan sodný je přírodní absorbent, který pomáhá absorbovat pot.

Kokosový olej má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají neutralizovat zápach.

Bambucké máslo pokožku skvěle vyživuje a hydratuje, kůže si tak zachovává pružnost a jemnost.

Jak vybrat přírodní deodorant od The Green Emporium?

Při výběru přírodního deodorantu od The Green Emporium je třeba zvážit následující faktory:

  • Typ pokožky: Tuhý deodoranty od The Green Emporium jsou k dispozici pro všechny typy pokožky, včetně citlivé pokožky.
  • Vůně: Přírodní deodoranty od The Green Emporium jsou k dispozici v široké škále příjemných vůní.
  • Účinnost: Tuhý deodoranty od The Green Emporium poskytují celodenní ochranu proti zápachu.

Přírodní deodoranty od The Green Emporium jsou skvělou volbou pro lidi, kteří hledají zdravější, pohodlnější a udržitelnější alternativu k běžným deodorantům.

Pomáhejte chránit oceány a zároveň se cítit svěže a sebevědomě s přírodními deodoranty od The Green Emporium.

Číst článek
Výroba esenciálních olejů Sillage
Výroba esenciálních olejů Sillage

 

Společnost Sillage v Řecku používá k výrobě svých esenciálních olejů metodu destilace. Tato metoda je šetrnější k rostlinám a umožňuje zachovat jejich přirozené vlastnosti.

Kroky výrobního procesu Sillage:

  1. Sběr rostlin: Rostliny se sbírají v jejich přirozeném prostředí, aby byly čerstvé a plné živin.
  2. Příprava rostlin: Rostliny se rozdrtí nebo se z nich odstraní kůra.
  3. Destilace: Rostliny se zahřívají, aby se z nich uvolnily jejich vonné sloučeniny.
  4. Separace: Vonné sloučeniny se oddělují od zbytku rostliny.
  5. Čištění: Esenciální oleje se čistí, aby se odstranily nečistoty a znečištění.

Čisté esenciální oleje Sillage

Esenciální oleje Sillage jsou čisté a obsahují pouze danou rostlinu. Neobsahují žádná umělá barviva, vůně nebo konzervanty. Jsou také 100% přírodní a veganské.

Výhody čistých esenciálních olejů

Čisté esenciální oleje mají mnoho výhod, včetně:

  • Vyšší kvalita: Čisté esenciální oleje jsou obvykle kvalitnější než oleje, které obsahují přísady.
  • Silnější účinek: Čisté esenciální oleje mají obvykle silnější účinek než oleje, které obsahují přísady.
  • Dlouhodobější účinek: Čisté esenciální oleje mají obvykle delší účinek než oleje, které obsahují přísady.

Kvalita esenciálních olejů Sillage

Kvalita esenciálních olejů Sillage je velmi vysoká. Díky použití metody destilace a přísnému dodržování bezpečnostních postupů jsou esenciální oleje Sillage čisté, účinné a bezpečné.

Vegan a Cruelty Free certifikace

Esenciální oleje Sillage jsou certifikované veganské a cruelty free. Certifikace Vegan potvrzuje, že esenciální oleje Sillage neobsahují žádné živočišné produkty nebo produkty, které byly testované na zvířatech. Certifikace PETA Cruelty Free potvrzuje, že esenciální oleje Sillage nebyly testované na zvířatech.

Tato certifikace je dalším důkazem vysoké kvality esenciálních olejů Sillage. Společnost Sillage se zavázala k výrobě esenciálních olejů, které jsou šetrné k zvířatům a přírodě.

Závěr

Esenciální oleje Sillage jsou vyráběny pomocí šetrných metod, které pomáhají zachovat jejich přirozené vlastnosti. Esenciální oleje Sillage jsou také čisté, veganské, cruelty free a neobsahují žádná umělá barviva, vůně nebo konzervanty. Díky tomu jsou esenciální oleje Sillage vysoce kvalitní a bezpečné pro použití.

 

Číst článek
Jak provést detoxikaci vlasů před použitím přírodního šamponu
Jak provést detoxikaci vlasů před použitím přírodního šamponu

Přechod od komerčního šamponu k přírodnímu šamponu může být pro vaše vlasy pozitivním krokem k zdravějšímu vzhledu. Nicméně, než začnete používat přírodní tuhý šampon, je dobré provést detoxikaci vlasů. Tento proces pomáhá odstranit nahromaděné zbytky chemických produktů a připravit vaše vlasy na přirozenou péči. V tomto článku se dozvíte, jak provést detoxikaci vlasů krok za krokem.

1. Vyberte si detoxikační metodu: Existuje několik různých způsobů, jak provést detoxikaci vlasů. Můžete zkusit jednu z následujících možností:

  • Jablečný ocet: Smíchejte jablečný ocet s vodou v poměru 1:1 a naneste na vlasy. Nechte působit několik minut a poté důkladně opláchněte.

  • Kaolínový jíl: Smíchejte kaolínový jíl s vodou do vytvoření pasty. Tuto pastu aplikujte na vlasy a nechte působit asi 15-20 minut, pak opláchněte.

2. Aplikujte detoxikační prostředek: Naneste vybraný detoxikační prostředek na vlasy a vlasovou pokožku. Masírujte vlasy, abyste uvolnili nahromaděné zbytky, a nechte prostředek působit podle návodu.

3. Důkladně opláchněte: Po uplynutí času důkladně opláchněte vlasy teplou vodou. Ujistěte se, že všechny zbytky detoxikačního prostředku jsou odstraněny.

4. Použijte přírodní šampon: Po provedení detoxikace můžete začít používat přírodní tuhý šampon.

5. Vyvarujte se častému mytí: Po detoxikaci mohou být vaše vlasy citlivější, takže se snažte vyvarovat častému mytí v prvních týdnech používání přírodního tuhého šamponu. Dejte svým vlasům čas adaptovat se na nový produkt.

6. Použijte kondicionér podle potřeby: Přírodní šampony obvykle nezbavují vlasy přirozených olejů, ale pokud máte suché nebo poškozené vlasy, můžete použít přírodní tuhý kondicionér pro dodatečnou hydrataci.

Detoxikace vlasů před použitím přírodního šamponu může přispět k zlepšení zdraví vašich vlasů a minimalizaci přechodných problémů. Tento proces pomáhá odstranit nahromaděné zbytky chemických šamponů a připravit vlasy na přirozenou péči. Sledujte své vlasy a pozorujte, jak se stávají zdravějšími a krásnějšími s používáním přírodního šamponu.

Číst článek
Symbolika názvu MáDokonalost
Symbolika názvu MáDokonalost

Proč jsme založili eshop s netestovanou kosmetikou a parfémy?

Předtím, než se podíváme na samotný název, je důležité pochopit, proč jsme se rozhodli věnovat se kosmetice a parfémům, které nebyly testovány na zvířatech. Praktiky testování kosmetických výrobků na zvířatech se stávají stále více kontroverzními a neslučitelnými s naší snahou o zachování etického a udržitelného životního stylu.

Testování na zvířatech je nejenom nehumánní, ale často i zastaralou metodou. Díky pokroku v oblasti alternativních metod testování, jako jsou in vitro testy a simulace na počítači, existují bezpečné a etické alternativy, které nevyžadují trápení zvířat. 

Název "MáDokonalost" nám není cizí, protože sami jsme vášnivými příznivci kosmetiky a parfémů, které nebyly testovány na zvířatech. Při hledání těchto produktů jsme se však často potýkali s tím, že jsou těžko dostupné na trhu. To bylo pro nás dalším důležitým důvodem, proč jsme se rozhodli založit tento eshop.

Naše vlastní zkušenosti nás dovedly k přesvědčení, že výběr netestovaných kosmetických výrobků a parfémů by měl být snadno dostupný pro všechny, kteří sdílí naše hodnoty ohledné etiky a udržitelnosti. Chceme, aby naši zákazníci měli možnost objevovat výjimečné produkty, které nejen podporují jejich krásu, ale také respektují práva zvířat a zodpovědně přistupují k životnímu prostředí.

Název "MáDokonalost" tak není jenom vyjádřením našich hodnot a závazku k netestovaným výrobkům, ale také odrazem našeho vlastního hledání kvalitních, etických produktů, které chceme sdílet s ostatními. Jsme si jisti, že naši zákazníci budou stejně nadšení z těchto produktů jako my sami.

A proč jsme eshopu dali název "MáDokonalost"? Přečtěte si tento článek a dozvíte se, proč jsme tento název zvolili.

MáDokonalost – Náš název má hluboký význam

Když jsme přicházeli s názvem pro náš eshop, chtěli jsme něco, co bude nejen výrazem naší oddanosti netestovaným výrobkům, ale také něco, co bude evokovat krásu, etiku a dokonalost. A tak vznikl název "MáDokonalost".

Má – Krása, etika a ohleduplnost

Slovo "Má" symbolizuje krásu, a to nejen krásu povrchovou, ale také krásu, která plyne z vědomí, že naše kosmetika a parfémy nezpůsobují utrpení zvířat. Krása, kterou můžeme cítit, když si dopřejeme kvalitní produkt, který byl vyvinut bez zneužití zvířat.

Ale "Má" také znamená etiku a ohleduplnost. Jsme přesvědčeni, že je naší povinností jako společnosti jednat eticky a ohleduplně vůči planetě a všem jejím obyvatelům, včetně zvířat. A to se odráží v naší nabídce netestovaných produktů.

Dokonalost – Kvalita a výjimečnost

Slovo "Dokonalost" nám připomíná naši touhu nabízet pouze produkty nejvyšší kvality. Naši výrobci pečlivě vybírají ingredience a vytvářejí výrobky, které jsou nejen účinné, ale také bezpečné a šetrné k životnímu prostředí. Jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout našim zákazníkům produkty, které splňují nejvyšší standardy kvality.

Závěr

Název "MáDokonalost" nebyl vybrán náhodně. Máme za to, že symbolizuje naše hodnoty a naši oddanost netestované kosmetice a parfémům. Chceme, aby naši zákazníci mohli využívat krásu a kvalitu produktů, aniž by se obávali, že tím způsobují utrpení zvířat. Jsme přesvědčeni, že můžeme být krásní, etičtí a kvalitní zároveň. A to je přesně to, co náš název "MáDokonalost" symbolizuje. Jsme hrdí na to, že můžeme být součástí tohoto pozitivního trendu v kosmetickém průmyslu, a doufáme, že náš eshop bude inspirací pro další.

Nyní, když víte, proč jsme si vybrali tento název, vás srdečně zveme k prozkoumání naší nabídky netestované kosmetiky a parfémů na MáDokonalost. Buďte krásní, buďte etičtí, buďte dokonalí!

 9aaa7a698d5458966cb862a48ea4970a (1)

Číst článek
Esenciální oleje - Cesta k přírodnímu zdraví a rovnováze
Esenciální oleje - Cesta k přírodnímu zdraví a rovnováze
Struktura 100% přírodních esenciálních olejů Sillage umožnuje se vstřebat masáží nebo vdechováním
do krevního oběhu a téměř okamžitě lokálně zasahovat, bleskově
ulevovat.
 

V dnešní uspěchané době hledáme stále více způsoby, jak se vrátit ke svým kořenům a naleznout rovnováhu. Čistý esenciální olej Sillage, který vám nabízí stránka MáDokonalost, je jedinečným nástrojem, který vám umožní spojit se s přírodou a objevit blahodárné účinky esenciálních olejů na vaše zdraví a pohodu. Přečtěte si tento článek a dozvíte se, proč by si zákazníci měli vybrat právě esenciální olej Sillage.

Přírodní výroba: Esenciální olej Sillage je vyroben z nejjemnějších přírodních složek a podléhá pečlivému procesu zpracování. Při výrobě se dbá na udržitelnost a zachování přirozených vlastností rostlin, ze kterých jsou oleje získávány. Používají se metody destilace a lisování, které umožňují zachovat všechny cenné látky obsažené v rostlinných materiálech. Blahodárné účinky: Esenciální olej Sillage nabízí široké spektrum blahodárných účinků na fyzické i duševní zdraví. Jeho vůně povzbuzuje smysly a pomáhá snižovat stres a úzkost.

Kvalita zaručena: Čistý esenciální olej Sillage je vyráběn z nejkvalitnějších přírodních složek, které jsou pečlivě vybírány a podléhají přísným kontrolám kvality. Stránka MáDokonalost klade velký důraz na transparentnost a spolupracuje pouze s renomovanými výrobci, kteří dodržují vysoké standardy výroby esenciálních olejů. Proto si můžete být jisti, že každá kapka oleje Sillage je čistá, silná a plná blahodárných účinků.

Příroda v jedné lahvičce: 100% přírodní esenciální olej Sillage nese s sebou esenci celé přírody. Každá vůně je jako brána do jiného světa, který vás přenese do atmosféry lesa, rozkvetlých luk nebo exotických zahrad. Každý esenciální olej se odlišuje svým unikátním složením a specifickými účinky, které nabízí. Můžete zde najít širokou paletu esenciálních olejů, od osvěžující levandule až po povznášející citrusy.

Využití pro zdraví a pohodu: Esenciální olej Sillage nenabízí pouze příjemnou vůni, ale také široké spektrum pozitivních účinků na vaše zdraví a pohodu. Aromaterapie s použitím esenciálních olejů se používá k uvolnění stresu, zlepšení nálady, podpoře spánku a snížení úzkosti. Každá vůně má své vlastní specifické účinky, které mohou napomoci k uklidnění mysli, harmonizaci emocí nebo zlepšení koncentrace. Esenciální olej Sillage může být také skvělým pomocníkem při péči o tělo a pleť. Některé oleje mají antiseptické vlastnosti, které pomáhají bojovat proti bakteriím a zánětům. Další oleje jsou vhodné pro hydrataci pokožky, zklidnění podráždění a regeneraci.

Nezapomeňte, že esenciální olej Sillage je koncentrovaný produkt a je důležité dodržovat správné použití. Před aplikací se vždy řiďte instrukcemi a doporučeními na stránce MáDokonalost.

Účinné látky můžeme do organismu dostat:

  • Nejrychleji přímou inhalací (přivonění k lahvičce). Inhalaci využíváme při akutnějších případech, kdy potřebujeme účinné látky dostat co nejrychleji do těla. Touto cestou se účinné látky dostanou přímo do krve během několika vteřin.
  • Esenciální oleje můžeme užívat pomocí difuzéru a aromalampy, takto se do ovzduší dostane v menší koncentraci a je to výborný způsob prevence.
  • Dalším způsobem je aplikace přes kůži. Kůže dokáže velké množství účinných látek vstřebat, a ty se tak dostávají do krevního oběhu. Informace jak aplikovat esenciální olej na kůži se dozvíte v článku níže.
Jak ředit esenciální olej:

Polévková lžíce obsahuje přibližně 300 kapek kapalného roztoku.
Když tedy lžíci naplníte nosným olejem či jiným základem, stačí na ni
5-6 kapek esenciálního oleje, a jeho účinky budou naprosto ideální.
Pro citlivou pokožku stačí 2-3 kapky.
 
 
Esenciální olej přesně pro vás si vyberte na stránce 100% přírodní čisté esenciální oleje Sillage (madokonalost.cz)
 
Další informace:
  • Esenciální olej levandule je vhodný na citlivou pokožku a lze jej nanášet přímo na kůži, aniž byste jej museli ředit nosným olejem.
  • Esenciální olej skořice je vhodný pouze k inhalaci, na kůži jej nepoužívejte.
 
Číst článek
Jak se vyrábění přírodní mýdla SILLAGE?
Jak se vyrábění přírodní mýdla SILLAGE?
 
MáDokonalost spolupracuje s odborníky na aromaterapii a také na výrobu přírodních mýdel, kteří v Řecku nabízí kurzy výroby mýdla. S více než 20 letou zkušeností jsou známí svými odbornými znalostmi v oblasti výroby přírodního mýdla za použití tradičních technik a organických přísad za pomocí přírodních olejů, bylin a esenciálních olejů.

 

Sillage přírodní mýdla jsou pečlivě vyrobeny pomocí tradiční metody studeného procesu, která zajišťuje zachování výživných vlastností složek.

Tato mýdla jsou vyrobena pouze z těch nejlepších přírodních ingrediencí a jsou pečlivě vytvořena tak, aby vytvořila luxusní a výživný zážitek pro pokožku. Mýdlo je vyrobeno z rostlinných olejů a másel, jako je olivový olej, kokosový olej a bambucké máslo, které poskytují bohatou a hydratační pěnu.

 
Oleje:
Kombinace vysoce kvalitních prospěšných surovin, jako je řecký organický panenský olivový olej. Byl použit olivový olej z odrůdy Koroneiki, místně nazývaný také manaki, certifikovaný DIO, s kyselostí 0,3.

Mýdla obsahují také směs výživných olejů, včetně krétského olivového oleje, kokosového oleje a ricinového oleje, které společně čistí a hydratují pokožku.

Byliny:
Sběr surovin je přirozený a divoký a nepochází z kontrolované produkce. Sbírané pouze z místa, na vzdálenost, kterou zvládneme i pěšky.

Výroba:
K míchání mýdla byla použita pouze sluneční energie a byla provedena metoda studené saponifikace, aby se udržely všechny vlastnosti olivového oleje i ostatních složek naživu.

Mořská voda:
Mořská voda byla sbírána z oblasti Nees, přírodní zátoky s křišťálově čistými a mělkými vodami.

 

  • Veganské ručně vyráběné mýdlo Sillage je luxusní a jedinečné mýdlo, které je pečlivě vytvořeno pouze za použití těch nejlepších přírodních ingrediencí. Je to luxusní a ekologická volba, která je ideální pro každého, kdo hledá vysoce kvalitní přírodní mýdlo.
  • Jako veganský produkt je zcela udržitelný, což z něj činí skvělou volbu pro ty, kteří chtějí mít pozitivní dopad na životní prostředí a zároveň si dopřát trochu péče o sebe. Navíc je zcela bez krutosti ke zvířatům.

  • Celkově je ručně vyráběné mýdlo Sillage šetrným a účinným způsobem, jak očistit a vyživit pokožku.

 Ručně vyráběné mýdlo Sillage si vyberete tady: Ručně vyráběná přírodní mýdla Sillage s esenciálními oleji. (madokonalost.cz)

Číst článek
Kdo jsme?
Kdo jsme?

Dlouhodobě se zabýváme kosmetikou, která je přírodní a netestovaná na zvířatech. Smutné zjištění bylo, když jsem si chtěla koupit parfém, který nemá na svědomí utrpení zvířat a zároveň je natolik kvalitní, že vydrží po celý den. Bohužel takový parfém v České republice k sehnání nikde nebyl a to nás vedlo k tomu založit firmu MáDokonalost.

MáDokonalost spolupracuje se značkou Sillage, která se specializuje na veganské certifikované parfémy, esenciální oleje a ručně za studena vyráběná mýdla.

Jsme přesvědčeni o tom ,že krása by neměla jít na úkor dobrých životních podmínek zvířat. Což je důvod, proč jsme hrdí na to, že můžeme takové produkty nabídnout.

Naše produkty jsou vyrobeny ze 100% přírodních ingrediencí, netestovány na zvířatech - certifikovány PETA Cruelty Free a Vegan, Zero waste a Bio.

Veganské parfémy Sillage: Parfémy Sillage netestované na zvířatech - Cruelty Free and Vegan (madokonalost.cz)
Esenciální olej Sillage: 100% přírodní čisté esenciální oleje Sillage (madokonalost.cz) 
Přírodní mýdlo Sillage: Ručně vyráběná přírodní mýdla Sillage s esenciálními oleji. (madokonalost.cz)

 

 

 

Číst článek
Veganské parfémy bez výčitek
Veganské parfémy bez výčitek

Konečně si můžeme vychutnávat luxusní parfémy, které nejsou testovány na zvířatech. Sillage vám dává možnost ekologičtějšího přístupu k parfémům! Veganské parfémy zaručeně uspokojí i tu nejnáročnější klientelu! A to vše s certifikací PETA Cruelty Free & Vegan! Za každý nákup parfému putuje 1 € na projekt The Soula, 100% dobrovolný projekt, který začal v roce 2020 a je snahou zlepšit životy zvířat žijících na ulici v Řecku.

Kvalita parfémů Sillage nám dokazuje, že produkty bez násilí jsou budoucností. Věříme, že jednou budeme žít ve světě, kde netestování na zvířatech bude běžné.

Jsme hrdí na to, že jsme mezi prvními ve své zemi nabídli certifikované parfémy, čímž jsme odstranili testování na zvířatech a následovali vegansky přátelštější přístup!

Filozofií obchodu je také věnovat se ekologii, a tak u nás najdete jen ekologické obaly, které nebudou tolik zatěžovat naši planetu.

Veganský dlouhotrvající parfém Sillage od MáDokonalost si vyberete na Parfémy Sillage netestované na zvířatech - Cruelty Free and Vegan (madokonalost.cz)

Číst článek
Nahoru
39 položek celkem